Blog

Interessante weetjes over het scheiden van afval.

Nieuw product: de Tommee Tippee luieremmer

Soms…. zorgen veranderingen in je persoonlijke leven ook voor veranderingen in je zakelijke leven.
Zo zijn wij sinds 4,5 maand trotse ouders van een prachtige zoon. We genieten elke dag van hem.
Maar zoals je al raadt, duurt het nog even voor onze kleine man zindelijk is. Dus wat gebruiken we nu
veel? Juist ja, luiers!

Lees verder...

De luierfabriek

Baby's en jonge kinderen verbruiken vele luiers voordat ze zindelijk zijn, gemiddeld maar liefst 5.000! Dat zijn veel luiers per kind en Nederland telt behoorlijk wat jonge, lachende kindjes. Bovenop deze luiers komen ook nog eens de incontinentie-producten van de oudere generatie. Je kunt je vast wel voorstellen dat wij in Nederland dus veel luiers in ons afval tegenkomen.

Lees verder...

Moeilijke afvalstromen

Soms is het moeilijk te bepalen bij welke afvalstroom afval hoort. Een chipszak bijvoorbeeld hoort niet bij het plastic afval, maar wordt door mensen vaak wel bij het plastic afval gegooid. Kun jij nog meer soorten afval bedenken waarover jij twijfelt? Wellicht dat het vanzelfsprekend lijkt tot welke afvalstroom zij behoren, maar dit hoeft niet per se altijd zo vanzelfsprekend te zijn! Hieronder hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met twijfelachtige of wellicht rare soorten afval.

Lees verder...

Puur natuur, hoe te recyclen

Sommige mensen gooien Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) gewoon weg bij het restafval. Dit is zonde, want GFT-afval kan wel degelijk gerecycled worden!

Lees verder...

Glas, de eeuwige cyclus

Glas, iedereen eet wel eens iets dat verpakt zit in een glazen potje. Het grote voordeel van het materiaal glas is dat het eindeloos gerecycled kan worden. Hierbij kan zelfs 100% van het materiaal gerecycled worden!

Lees verder...

Afval scheider in hart en ziel

Johan, 62 jaar uit Almkerk in de provincie Noord-Brabant, vindt afval scheiden erg belangrijk. Hij houdt erg van de natuur, maar is zoals hij het zelf zegt ‘geen natuur freak’.

Johan wilde graag aan het interview meedoen, omdat hij het goed vindt dat Thuisafvalscheiden.nl zich bezig houdt met afval scheiden en ook hij dit probeert te stimuleren. Het is goed dat anderen worden geïnspireerd om hun afval goed te scheiden. De natuur is immers belangrijk.

Lees verder...

Peter over zijn Hailo

Peter (31) woont in een Maisonnette woning in de stad Roosendaal. Hij hecht veel waarden aan afval scheiden. “Peter, de enige echte vrijgezel” noemt hij zichzelf ook wel.

Peter, scheid jij al lang jouw afval?

Lees verder...

Studenten over afval scheiden

Amber (22) woont in een studentenhuis in de Brabantse stad Tilburg. Ze woont hier samen met Tim (22), Jeroen (23) en Sanne (21). Gemeente Tilburg controleert de afvalcontainers en als je niet goed je afval scheidt, kun je een bon of waarschuwing krijgen. Amber en haar huisgenoten vertellen over hoe zij afval scheiden met zijn allen.

Lees verder...

GFT wat mag er mee?

De volledige benaming van GFT is Groente-, Fruit- en Tuinafval. Je herkent de afvalcontainer aan de groene kleur van de deksel. Zoals de benaming eigenlijk al zegt, is het deze afvalstroom bedoeld voor groente-, fruit- en tuinafval. Plastic hoort dus niet thuis in deze bak. Hoe zit het dan eigenlijk met bioplastic? Het leuke aan bioplastic is dat het gemaakt wordt van planten zoals suikerriet, aardappels of mais. Mag bioplastic door het woord ‘bio’ in de naam dan wel bij het GFT-afval? Om die vraag te kunnen beantwoorden gaan we eerst even kijken naar het Kiemplantlogo en het OK compostlogo.

Lees verder...

Voorkom maden in je container

Warm weer en daar zijn de maden weer!

Het begint langzamerhand weer warmer te worden. Door de warmte steken meer dieren hun kop op en beginnen de insecten weer langzaam te komen. Helaas geldt dat ook voor maden en met name in de afvalcontainer.

Lees verder...

Duurzaamheid op zijn Hollands

Het merk BinBang is opgericht in Nederland om te zorgen dat afval dat hergebruikt kan worden, niet onnodig wordt verbrand. Niet alleen dragen deze prullenbakken bij aan het recycle proces, maar ook zijn de prullenbakken zelf gemaakt van gerecycled plastic. Net als BinBang vinden wij van Thuisafvalscheiden.nl duurzaamheid belangrijk. Wij vinden het van belang dat afval correct gescheiden wordt waardoor het proces van recycle niet wordt verstoord. Een duurzaam merk als BinBang past dus bij ons.

Lees verder...

Joseph Joseph intelligent waste stack 4 liter

Niet iedereen scheidt zijn GFT- en restafval. Echter is het wel beter om dit te scheiden. Het is logisch dat je voor GFT-afval niet een extra grote prullenbak gaat aanschaffen en dat je daar niet voor in de kou naar buiten gaat. Er is echter een simpele oplossing. Naast de Rosti Mepal afvalbakjes die gebruikt kunnen worden voor GFT-afval, zijn de Waste Stack afvalbakjes van Joseph Joseph ook een goede oplossing.

Lees verder...

Maak jouw eigen prullenbak met Joseph Joseph!

Joseph Joseph heeft het Intelligent Waste Stack afvalsysteem gemaakt, zodat jij zelf jouw eigen prullenbak in elkaar kunt zetten. Dit afvalsysteem is in de kleur stone verkrijgbaar en je kan alle onderdelen van de Stack serie combineren tot een prullenbak. Ben je benieuwd wat allemaal onder de stack serie valt en welke mogelijkheden dit afvalsysteem jou te bieden heeft? Dan raden wij jou aan deze blog zeker te lezen!

Lees verder...

De Ervaringen van Loes met…. De Meori opbergbox S met flesseninzet

Wanneer je deze Meori opbergbox ziet, denk je misschien: wat moet ik er allemaal mee?

Nou, veel meer dan je op eerste gezicht denkt is mijn ervaring! Je kunt er dingen in opbergen en wat ik erg handig vind, is dat de opbergbox heel gemakkelijk mee te nemen is. Op welke manier dan ook.

Lees verder...

Klein maar fijn!

Het GFT-afvalbakje van Mepal, genaamd Calypso, gebruiken wij nu twee weken. Met wij bedoel ik ons huishouden bestaande uit drie personen, mits je de hond en twee konijnen niet meetelt.

Lees verder...