• Gratis verzending vanaf € 35
 • Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Blog

 1. Review winactie
  09
  Okt

  Review winactie

  Hoe bevallen onze producten jou? En hoe is onze service?

  We waarderen het als je je ervaringen met ons deelt!

  Dit kan op de volgende manieren:

  • Laat een review achter via Kiyoh over onze dienst.
  • Schrijf een review op onze site bij het product dat jij gekocht hebt.
  • Gebruik Thuisafvalscheiden.nl om jouw berichten via social media met ons te delen.

  Elke maand wint de maker van de leukste en creatiefste review een waardebon van 10 euro, te besteden bij Thuisafvalscheiden.nl.

  Lees meer
 2. Nieuw product: de Tommee Tippee luieremmer
  06
  Jul

  Nieuw product: de Tommee Tippee luieremmer

  Soms…. zorgen veranderingen in je persoonlijke leven ook voor veranderingen in je zakelijke leven.
  Zo zijn wij sinds 4,5 maand trotse ouders van een prachtige zoon. We genieten elke dag van hem.
  Maar zoals je al raadt, duurt het nog even voor onze kleine man zindelijk is. Dus wat gebruiken we nu
  veel? Juist ja, luiers!

  Uiteraard zijn we hierin op zoek gegaan naar duurzame varianten. Ideologisch gezien zou onze keuze
  eigenlijk liggen bij een herbruikbare ook wel uitwasbare luier genoemd. Want: hergebruik betekent
  een flinke vermindering van de hoeveelheid afval.

  Maar net als ieder gezin kiezen we niet altijd voor de oplossing die het beste is, maar soms ook
  gewoon voor het makkelijkste. We zijn daarom gegaan voor de ‘normale’ wegwerpluier.
  Uiteraard worden we regelmatig geconfronteerd met delicaat gevulde luiers en gaan er uiteindelijk
  een behoorlijk aantal luiers doorheen. We zijn daarom direct op zoek gegaan naar
  luierwegbrengpunten in on

  Lees meer
 3. De luierfabriek
  05
  Jul

  De luierfabriek

  Baby's en jonge kinderen verbruiken vele luiers voordat ze zindelijk zijn, gemiddeld maar liefst 5.000! Dat zijn veel luiers per kind en Nederland telt behoorlijk wat jonge, lachende kindjes. Bovenop deze luiers komen ook nog eens de incontinentie-producten van de oudere generatie. Je kunt je vast wel voorstellen dat wij in Nederland dus veel luiers in ons afval tegenkomen.

  Sinds 2018 zijn bepaalde provincies en gemeentes bezig met het opstarten van 'luierfabrieken' om gebruikte luiers te recyclen.
  De fabriek die in Nijmegen bijvoorbeeld wordt gebouwd is nu (30-3-2019) nog niet af helaas, maar als deze eenmaal af is mag het resultaat er zijn. Als je wilt weten hoe deze specifieke luierfabriek in Nijmegen gaat werken, dan raad ik je aan om door te lezen. ;-)

  Wat gaat er gebeuren met de vieze luiers?

  De vieze luiers gaan in een zware, stalen reactor die een grote druk kan weerstaan. Deze reactor wordt verhit door middel van stoom tot maar liefst

  Lees meer
 4. Moeilijke afvalstromen
  28
  Jun

  Moeilijke afvalstromen

  Soms is het moeilijk te bepalen bij welke afvalstroom afval hoort. Een chipszak bijvoorbeeld hoort niet bij het plastic afval, maar wordt door mensen vaak wel bij het plastic afval gegooid. Kun jij nog meer soorten afval bedenken waarover jij twijfelt? Wellicht dat het vanzelfsprekend lijkt tot welke afvalstroom zij behoren, maar dit hoeft niet per se altijd zo vanzelfsprekend te zijn! Hieronder hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met twijfelachtige of wellicht rare soorten afval.

  De chipszak
  Veel mensen eten wel eens in het weekend een zak chips. De lege zak chips behoort echter niet tot het plastic afval, omdat de verpakking beschikt over een aluminium laagje. Verpakkingsmateriaal dat dus lijkt op het materiaal van een chipszak behoort dus niet tot het plastic afval, maar gaat in het restafval.

  Botjes en vleesrestjes
  Misschien twijfel je over waar dit soort afval in mag, maar misschien ook niet. Normaal gaat dit soort

  Lees meer
 5. Puur natuur, hoe te recyclen
  22
  Mei

  Puur natuur, hoe te recyclen

  Sommige mensen gooien Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) gewoon weg bij het restafval. Dit is zonde, want GFT-afval kan wel degelijk gerecycled worden!

  Voor het recyclen van GFT-afval kunnen twee processen worden in gezet: compostering en vergisting.


  Compostering

  Bij compostering wordt simpelweg lucht toegevoerd naar het GFT-afval. De bacteriën en schimmels, ook wel micro-organismen genoemd, doen de rest. Deze zijn van nature namelijk al aanwezig op het GFT-afval en verbruiken zuurstof om het materiaal af te breken. Dit doen zij voor hun eigen levensprocessen. De producten van het composteerproces zijn water(damp), kooldioxide en compost.


  Lees meer
 6. Glas, de eeuwige cyclus
  22
  Mei

  Glas, de eeuwige cyclus

  Glas, iedereen eet wel eens iets dat verpakt zit in een glazen potje. Het grote voordeel van het materiaal glas is dat het eindeloos gerecycled kan worden. Hierbij kan zelfs 100% van het materiaal gerecycled worden!

  ‘Glas’ is echter wel een breed begrip, want ondanks dat er wordt gezegd ‘recycle glas’ mag niet al het glas samen in een bak!

  Wat mag in de glasbak?

  De goede oude glasbak, die je buiten vindt op straat of bij winkelcentra in de buurt, is het verzamelpunt voor glazen afkomstig van voedsel, drank en cosmetica. Bij voedsel kun je denken aan pastasauspotjes of zelfs kruidenpotjes. Bij drank kun je denken aan bier, wijn, likeur of glazen waar sap in heeft gezeten. Bij cosmeticaproducten moet je denken aan bijvoorbeeld parfumflesjes, deodorant rollers en transpa

  Lees meer
 7. Afval scheider in hart en ziel
  21
  Mei

  Afval scheider in hart en ziel

  Johan uit Almerk is afvalscheider in hart en ziel en deelt zijn ervaringen.

  Lees meer
 8. Peter over zijn Hailo
  02
  Feb

  Peter over zijn Hailo

  Peter (31) woont in een Maisonnette woning in de stad Roosendaal. Hij hecht veel waarden aan afval scheiden. “Peter, de enige echte vrijgezel” noemt hij zichzelf ook wel.

  Peter, scheid jij al lang jouw afval?
  “Al een aantal jaar. Eerlijk is eerlijk, eerst deed ik het vooral omdat het ‘moest’. Nu zie ik toch wel in dat het goed is voor het milieu. Dat heb ik vooral te danken aan mijn zus hoor. Als je eenmaal begint aan het GOED scheiden van afval dan word je meteen fanatiek. Tenminste, ik wel. Daarom besloot ik ook een nieuwe fatsoenlijke prullenbak te kopen. Ik had namelijk echt nog zo’n gammel oud ding.”

  Jij hebt een Hailo gekocht met drie binnenemmers. Waarom heb jij gekozen voor drie binnenemmers?
  “Uh ik heb sowieso geen grote prullenbak nodig, maar ik wil wel drie soorten afval erin kwijt kunnen. Daarom heb ik gekozen voor de Hailo met drie emmers. De emmers zijn niet groot, want er kan maar 9 liter in ofzo per emmer. Maar ja ben maa

  Lees meer
 9. Studenten over afval scheiden
  31
  Jan

  Studenten over afval scheiden

  Amber (22) woont in een studentenhuis in de Brabantse stad Tilburg. Ze woont hier samen met Tim (22), Jeroen (23) en Sanne (21). Gemeente Tilburg controleert de afvalcontainers en als je niet goed je afval scheidt, kun je een bon of waarschuwing krijgen. Amber en haar huisgenoten vertellen over hoe zij afval scheiden met zijn allen.

  Laten we meteen met de deur in huis vallen: zeg eens eerlijk, scheiden jullie het afval omdat het moet of omdat jullie het willen?
  Amber: “Haha je hebt ons door. Nee grapje. Persoonlijk vind ik afval scheiden wel belangrijk. Ik kom sowieso uit een familie die het milieu belangrijk vind en dan wordt afval scheiden er met de paplepel ingegoten. Sanne en Tim zijn ook nog wel van het afval scheiden, alleen Jeroen heeft er wel veel moeite mee.”
  Jeroen: “Dat komt omdat ik soms geen zin heb om naar de andere prullenbak te lopen als ik verkeerd gegokt heb. Dan sta ik toch al voor de prullenbak met r

  Lees meer
 10. Voor 15:00 besteld op werkdagen, morgen al afval scheiden!
  25
  Jan

  Voor 15:00 besteld op werkdagen, morgen al afval scheiden!

  Voor 15:00 besteld op werkdagen, morgen al afval scheiden!

  Natuurlijk blijven wij zoeken naar verbeteringen. Daarom hebben wij nieuwe tijden voor het bezorgen van onze artikelen. Bestel jij voortaan op werkdagen voor 15:00 uur dan heb jij jouw Thuisafvalscheiden.nl product morgen al in huis! Minder lang wachten op jouw bestelling, wie wil dat nou niet? Wij wel, want hoe sneller jij de producten in huis hebt, hoe eerder jij kan starten met het scheiden van jouw afval.

  Mocht je er dus achter komen dat jouw afvalzakjes toch al op zijn dan kun je deze snel bij ons bestellen!

  Heb je de deadline van 15:00 gemist? Niet getreurd dan krijg jij jouw pakketje gewoon de dag erop. Helaas zul je dan even iets langer met die laatste vuilniszak moeten doen ;).

  Lees meer